Супервізійна зустріч

1697196339876 Сьогодні, 13.10.2023 року, відбулася перша супервізійна зустріч в рамках проекту ГО “Ліга соціальних працівників». Супервізором онлайн-навчання на платформі ZOOM для фахівців соціальної роботи виступила Наталія Мельник, заступниця директорки Хмельницького обласного центру соціальних служб.1697196417488

Наставниця процесу передавання й засвоєння знань повідомила, що зустрічі відбувати1697196417477муться у три етапи. На кожному з яких обговорюватимуться проблемні питання та шляхи їх вирішення і розв’язання. Адже саме в цьому полягає супервізія. Тобто, надання  професійної допомоги працівнику соціальної служби спрямованої на подолання професійних труднощів. І, головне, запобігання виникненню професійного вигорання.

За словами Наталії Мельник, темою першої супервізійної зустрічі є надання якісних соціальних послуг сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах та робота з дітьми, котрі повернулися з інтернатних закладів. «Оскільки, виховання в сім’ї є першоосновою розвитку особистості дитини, одне із завдань фахівців соціальної роботи – не допустити вилучення дитини із родини фаховими службами», – зауважила супервізора.

Підвищення обізнаності у сфері ГЗН

Інформація Хмельницького міського центру соціальних служб

Підвищення обізнаності в сфері ГЗН та домашнього насильства, не припиняється. Спеціалісти Хмельницького міського центру соціальних служб були учасниками дводенного навчального тренінгу, який ініційований Фондом ООН у галузі народонаселення. Учасники мали змогу підвищити свої професійні навички, як надавачів соціальних послуг постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

IMG_1431IMG_1451IMG_1457 IMG_1460 IMG_1464 IMG_1466

Проведено засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству у сім’ї та протидії торгівлі людьми при Ізяславській міській раді

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради

Під головуванням заступника міського голови Лесі Божко в приміщенні КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради відбулося засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми при виконавчому комітеті Ізяславської міської ради.

У засіданні взяли участь представники відділу поліцейської діяльності №2 Шепетівського районного управління поліції ГУ НП в Хмельницькій області, комунальної установи «Центр надання соціальних послуг», відділу «Служба у справах дітей»,  Ізяславської міської ради,  відділу «Ізяславське бюро правової допомоги» Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

До порядку проведення Координаційної ради включено 2 питання:

  1. Можливості та доцільність впровадження корекційної програми для кривдників на території Ізяславської територіальної громади.зображення_viber_2023-10-13_09-22-30-479
  2. Розгляд оцінок потреб сімей/сімей, у яких було вчинено домашнє насильство.

зображення_viber_2023-10-13_09-22-15-228В ході проведення Координаційної ради проаналізовано Типову програму для кривдників, затверджену наказом Міністерства соціальної політики України від 01.10.2018 р., можливість впровадження Програми на території Ізяславської громади для проведення роботи із особами, які вчинили домашнє насильство.

Також проведено детальний аналіз актів оцінок потреб дитини та її сім’ї, проведених фахівцями із соціальної роботи на підставі повідомлень, отриманих від правоохоронних органів про вчинення домашнього насильства.

За результатами обговорень прийнято відповідні рішення.