Ознайомлений – значить озброєний!

  18 жовтня 2024 року, в Європейський день боротьби з торгівлею людьми, фахівцями КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради проведено інформаційно-просвітницьку акцію «Ознайомлений – значить озброєний!». Метою акції є підвищення рівня знань жителів Ізяславської територіальної громади з проблемою торгівлі людьми, її проявів, форм. Адже ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.

зображення_viber_2024-10-18_11-15-29-943  Акцію проведено в КНП «Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ізяславської міської ради та в управлінні Пенсійного фонду України в Ізяславському районі Хмельницької області. Розповсюджувалась соціально-рекламна продукція щодо комплексної допомоги цивільному населенню, яке зазнало експлуатації чи насильства, видами шахрайства серед людей,  можливостями отримання психологічної та правової допомоги постраждалим від наслідків війни, зокрема, від насильства тощо. Присутні також отримали усні консультації щодо торгівлі людьми в Україні, зокрема з початком повномасштабного російського вторгнення.

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг»

Ізяславської міської ради

Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно.

IMG_3786  З нагоди відзначення в Україні 18 жовтня Європейського дня   боротьби з торгівлею людьми, фахівцями відділення соціальної роботи Деражнянського міського центру надання соціальних послуг було проведено інформаційно-просвітницькі заходи з учнями 6 класу № 1 та 10 класу ліцею № 2 м. Деражні  на тему: «Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно»

  Мета заходу: підвищити рівень поінформованості учнівської молоді щодо проблеми торгівлі людьми; сформувати уявлення про суть торгівлі людьми; з’ясувати причини торгівлі людьми; ознайомити учнів з різними формами торгівлі людьми; позбавитися небезпечних стереотипів щодо торгівлі людьми.

За матеріалами відділення соціальної роботи Деражнянського міського центру надання соціальних послуг

IMG_3787IMG_3785

Соціальна підтримка сімей, які опинились у складних життєвих обставинах

зображення_viber_2024-10-17_16-43-32-435  17 жовтня 2024 відбувся спільний виїзд фахівців із соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг»,  представників відділу «Служба у справах дітей» Ізяславської міської ради та ГО «Реабілітація та відновлення в населені пункти Ізяславської міської територіальної громади  – с. Білижинці, с. Михнів, с. Клубівка. 

  В ході виїзду фахівцями забезпечено відвідування сімей, які опинились у складних життєвих обставинах  за місцем їх проживання, оцінювання потреб дітей та їх сімей. Представниками соціальних служб громади перевірено стан задоволення базових потреб дітей щодо здоров’я, харчування, навчання, емоційного розвитку та побутових потреб. З батьками проведено мотиваційну роботу щодо попередження неналежного виконання батьківських обов’язків, недопущення конфліктів у сім’ях та домашнього насильства. Надані консультації щодо підвищення виховного потенціалу батьків, особливостей фізичного та емоційного розвитку дітей різного віку та їх потреби. Особливу увагу приділено соціальній підтримці сімей, які постраждали від збройного конфлікту – представником ГО «Реабілітація та відновлення» проведено оцінювання потреб таких сімей та, за наявного ресурсу ГО, надання  відповідної допомоги (продукти харчування, грошова допомога тощо).

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради

Як не потрапити у пастку работоргівців

зображення_viber_2024-10-17_11-25-49-934  18 жовтня в Україні відзначається Європейський День боротьби з торгівлею людьми, що був започаткований Європейським Парламентом у 2007 році, та покликаний вкотре нагадати про актуальність проблеми торгівлі людьми у світі та Україні. З цієї нагоди 17.10.2024 р. провідним фахівцем із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлією Потюк проведено бесіду «Як не потрапити у пастку работоргівців» в Ізяславському відділі Шепетівської філії Хмельницького обласного центру зайнятості. Участь у заході взяли внутрішньо переміщені особи, які перебувають на обліку центру зайнятості з приводу безробіття. 

  Присутні отримали доступну інформацію про те, що таке торгівля людьми, в яких видах вона може проявлятися та основні ознаки того, що людина потрапила у ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми. Зроблено підсумок про те, що завжди потрібно сприймати інформацію критично та перевіряти її в офіційних джерелах.зображення_viber_2024-10-17_11-25-32-196

  Також присутнім були роздані листівки з інформацією про те, куди можна звертатися у разі вчинення випадків торгівлі людьми чи будь-якого іншого виду експлуатації над людиною.

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг»

Ізяславської міської ради