До дня відзначення 5-річчя Закону України «Про пробацію»

7badde5a5616a629f097ad1ed81bcc64  Пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

  Метою діяльності пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, надання необхідної підтримки та допомоги із залученням служб та організацій, а також нагляду та контролю за для запобіганню вчинення ними нових кримінальних правопорушень.

  З нагоди відзначення 5-річчя Закону України «Про пробацію» в приміщені відділу соціальної роботи з населенням відбулось спільне засідання за участі представників організацій – партнерів підрозділу пробації: Полонським відділом «Бюро правової допомоги», Полонським відділом соціальної роботи з населенням та Полонським ВП Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області.

  Під час засідання було обговорено питання передумов створення та запровадження пробації в Україні, сучасний стан та перспективи розвитку інституту пробації у нашій державі. Підведено підсумки роботи, обговорено послуги які можуть бути надані клієнтам пробації.

  Разом з тим, заплановано заходи за участю присутніх організацій-партнерів із суб’єктами пробації та перспективи для подальшого вдосконалення та покращення співпраці.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*