Моніторинг взаємодії щодо запобігання та протидії домашньому насильству

IMG-6c038dc97c2f0b4c42498690bd98b446-V  23 вересня представники обласного центру соціальних служб  здійснили виїзд до  Дунаєвецької громади з метою моніторингу взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

  Відпрацювання схеми взаємодії відбувалося на реальній події домашнього насильства в одному із населених пунктів громади. Сім’я, в який вчинено домашнє насильство, перебуває на обліку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

  Спільно з офіцером громади, який першим отримав повідомлення про вчинення домашнього насильства, на місце події прибули члени мобільної бригади: начальник відділу соціальної роботи, фахівець із соціальної роботи, психолог, спеціаліст служби у справах дітей. Суб’єктами соціальної роботи продемонстровано чітку взаємодію та співпрацю відпрацьованого алгоритму надання допомоги в кризовій ситуації.

  Постраждалих, жінку з трьома малолітніми дітьми, переміщено на тимчасове проживання до родичів. Кривдника доставлено на лікування до психіатричної лікарні.

IMG-991d14e63e679ae14625560774294eb8-V  У ході роботи виникла проблема розміщення учасників конфлікту, оскільки на території громади відсутні будь-які спеціалізовані заклади (притулок, кризова кімната, центр надання соціально-психологічної допомоги).

  За результатами роботи директором обласного центру соціальних служб Тетяною Власюк рекомендовано голові громади (в телефонному режимі) та керівнику територіального центру як найшвидше вирішити питання створення спеціалізованого закладу для постраждалих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*