Проведено онлайн-навчання для надавачів соціальних послуг територіальних громад області на тему «Впровадження послуги раннього втручання в громадах»

20221026_100229  26 жовтня Хмельницьким обласним центром було проведено онлайн-навчання для надавачів соціальних послуг територіальних громад області на тему «Впровадження послуги раннього втручання в громадах». Представники громад були ознайомлені з алгоритмом дій надання послуги раннього втручання.  

  Послуга раннього втручання – це комплексна послуга, яка покликана об’єднати різногалузеву допомогу (медичну, медико-реабілітаційну, психологічну, психотерапевтичну, логопедичну, соціальну) в єдину організаційну систему, що дозволяє чітко виділяти різноманітні найболючіші моменти щоденної життєдіяльності дитини та сім’ї, визначати і надавати необхідну обґрунтовану допомогу. Послуга спрямована на надання можливості батькам здобувати необхідні навички взаємодії, гри і догляду за дитиною з урахуванням її особливостей, сприяння розвитку дитини в її повсякденних активностях,  виробленню навиків самообслуговування, формування позитивних відносин дитини з батьками та іншими членами родини, включення дитини в середовище однолітків, супровід в дитячий садок.

20221026_100130  Розвиток послуги раннього втручання на рівні громади допоможе зробити такі умови в країні, коли дитина буде виховуватися не в інтернаті, а вдома.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*