Як цікаво зустріти свято

261724_1  Можна по-особливому проводити такі свята як: Новий рік, дні народження. Вигадайте конкурси, вікторини. Вручайте призи як переможцям. Так, і в якості заохочення. Зміст кожного такого свята відображає цінності сім’ї. Це привід подарувати один одному увагу, турботу, тепло. Доведено, що свято має здатність групового впливу, таким чином встановлюються стереотипи поведінки й ціннісні орієнтації. Атмосфера чуттєво-емоційної насиченості, яка, як правило, панує під час таких подій, запам’ятовується на все життя.
Традиція «червоної тарілки»
  Можна спробувати запровадити в сім“ї традицію «червоної тарілки».  Ідея полягає в тому, що червоною тарілкою користується той член сім’ї, в якого нинішній день – особливий. Цю особливу тарілку можна використовувати для днів народження дітей, коли хтось отримує хорошу оцінку, просування по службі, виграє футбольний матч, отримує посвідчення водія або для будь-яких інших досягнень, які ви хочете відзначити.
Створіть девіз сім’ї
  Сімейний девіз допомагає родині згуртуватися. Він фокусує увагу й може мотивувати сім’ю працювати на досягнення конкретних цілей, а також підняти настрій, коли справи йдуть не дуже добре. Є, наприклад, такий сімейний девіз, як «Кожний день хороший, але деякі краще, ніж інші!». На перший погляд, такий девіз здається трохи непоказним, але й він може знайти відгук у серцях членів сім’ї. Не кожен день буває чудовим, але до тих пір, поки ми є один в одного та зберігаємо позитивний настрій у важкі часи, нам усі проблеми під силу – «Доки ми єдині, ми непереможні!».
День неробства
  Цікавий варіант спільного проведення часу – день неробства, коли кожен може займатися тим, чим хоче: лежати на дивані, дивитися кіно або просто відпочивати. Відмінною традицією можуть бути спільні поїздки за місто, в інше місто або навіть країну. Потрібно заздалегідь обговорити це питання, вислухавши пропозиції і побажання всіх учасників. Такі поїздки запам’ятовуються надовго.
Пасхальне дерево
  Створення та прикрашення пасхального дерева – це чудова традиція до Великодня.  Для початку зробіть з дітьми писанки або крашанки. Далі наповніть квітковий горщик камінчиками, піском або землею і “посадіть” в нього своє дерево: живі гілки з молодими листочками або, наприклад, штучні, прикрашені тканинними або паперовими квітами, намистом, стрічками та декоративними фігурками. Прикрасіть гілля великодніми символами.
  Сімейні традиції – створюють особливу атмосферу в домі, роблять сім’ю більш згуртованою і дружньою.. Пам’ятайте, погода в домі набагато важливіше тієї, що за вікном. Взагалі родинні традиції приносять стан стабільності та безпеки, а саме це відчуття одне із засадничих для нормального розвитку особистості. Без спільних справ члени сім’ї не відчувають між собою спорідненості й близькості, не уміють показувати один одному свою любов і турботу і виникає відчуженість і відчуття внутрішньої самотності кожного. Дитина, яка виросла в міцній сім’ї, в якої є свій порядок і устрій, є більш захищеною і впевненою в собі, їй є до кого звернутись в складних життєвих ситуаціях, вона не відчуває самотності, у неї вища самооцінка. А ще такі діти створюють у майбутньому щасливі сім’ї, цінують вірність і близькість, поважають інших і уміють зважати на чужу думку.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*