Інформація про Хмельницький обласний центр соціальних служб

 

  1. Рік заснування та засновник: центр створено рішенням виконавчого комітету Хмельницької обласної ради від 19.10.1994 р № 39.

  Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 13.07.2020 №508/2020-о на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року № 479 “Деякі питання діяльності центрів соціальних служб”, обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перейменовано на обласний центр соціальних служб. 

  1. Керівник центру: директор – Власюк Тетяна Михайлівна тел.(0382) 76 55 58
  1. Адреса: вул. Володимирська, 109, м. Хмельницький, 29000.
  1. Метою діяльності обласного центру є методичне забезпечення проведення у територіальних громадах соціальної роботи, надання соціальних послуг, соціальної допомоги, соціальної підтримки особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, організація навчальних заходів з питань соціальної роботи, надання соціальних послуг. 
  1. Основні завдання центру:

  Методична допомога громадам у проведенні соціальної роботи, наданні соціальних послуг;

  Організація навчання із соціальної роботи, надання соціальних послуг;

  Організація інформування громад щодо сімейних цінностей, профілактики соціального сирітства, недопущення насильства, жорстокого поводження з дітьми;

  Проведення навчальних заходів для надавачів соціальних послуг, спеціалістів виконавчих органів місцевого самоврядування, які здійснюють управління системою надання соціальних послуг сім’ям та дітям.

  Здійснення моніторингу за дотриманням державних стандартів соціальних послуг під час проведення місцевими центрами, установами/закладами соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю.

  Підготовка кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі, наставники.

  Проведення навчання для прийомних батьків, батьків-вихователів, патронатних вихователів з метою підвищення їх виховного потенціалу, підтримки сприятливого психологічного стану батьків;

  Проведення семінарів, тренінгів для працівників місцевих центрів, закладів соціального обслуговування та фахівців, залучених до соціальної роботи.

  Здійснення контролю за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини і створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей.

  Попередження раннього соціального сирітства шляхом співпраці з перинатальним центром.

  Організація роботи Школи волонтерів. Проведення  благодійних акцій.

  Інформаційно-просвітницька робота мобільного консультативного пункту соціальної роботи в дитячих оздоровчих таборах.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*