Інформування про сімейні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Україні

IMG_20200218_101313  18 лютого 2020 року фахівцем із соціальної роботи ІІ категорії Ізяславського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Вишняк Наталією Леонідівною на базі Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості, проведено захід з метою інформування мешканців Ізяславського району про сімейні форми влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

  Учасники заходу були ознайомлені з основними вимогами українського законодавства щодо створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та патронатних сімей. Під час заходу, особи, що перебувають на обліку Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості  поінформовані  щодо роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з проведення пошуку, підбору та навчання кандидатів у прийомні батьки. Роз’яснено, яким чином відбувається встановлення контакту з дитиною-сиротою чи дитиною, позбавленою батьківського піклування у закладі соціального утримання та влаштування дитини в прийомну сім’ю.

  Учасникам заходу надано друковану продукцію: інформаційні буклети та листівки, розроблені Ізяславським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Хмельницьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою інформування мешканців Ізяславського району  про умови створення та функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

IMG_20200218_101332 IMG_20200218_101342

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*