Думайте позитивно, дійте відповідально!

IMG_20200408_174819_014  Корисні поради, як не панікувати в умовах карантину, а доцільно провести час і відкрити для себе нові можливості.
1. Вивчати іноземні мови.
  Якщо ми коли-небудь скаржилися на цейтнот і відкладали уроки англійської, приводу для відмовок більше немає. Ідеально – уроки з викладачем онлайн, наприклад, по скайпу. Є і бюджетний варіант – діалоги і фільми різними іноземними мовами в Youtube. 
2. Розширювати кругозір.
  Сюди можна віднести  і згадані вище книги з вашого списку «Прочитати в 2020», і онлайн-курси, і просто статті, корисні для вашої професії, так і для повсякденного життя. Якщо ви ніяк не могли знайти час, щоб навчитися обробляти фотографії або плести макраме – час настав. Благо, нинішній карантин припав на епоху Інтернету – корисні поради знайдуться для будь-якого хобі, яким ви мріяли зайнятися давним-давно.
3. Займатися  домашнім фітнесом.
  Йога, гімнастика, пілатес, шейпінг – все це і багато іншого доступне зараз, як ніколи. Стряхнемо пил з гантелей, що завалялися під диваном, дістанемо з далекої шухляди подаровану подружкою фітнес-гумку – і до справи! В Інтернеті мільйон цікавих відео на цю тему – було б бажання і самодисципліна.
4. Готувати корисну смакоту.
  Завжди готували наспіх –  макарони з сосискою або перекушували фаст-фудом на обід? Саме час переглянути харчування. При правильному підході карантин не осяде зайвими кілограмами на боках через лежання на дивані. Навпаки, навіть схуднути вийде.
5. Зберігати спокій розуму.
  У період, коли навколо наростає паніка, дуже важливо зберігати внутрішній спокій. До новин про корона вірус ставитися  з усією відповідальністю і ні в якому разі їх ігнорувати. Щоб не допустити епідемії, ми дійсно повинні максимально обмежити соціальні контакти і по можливості залишатися вдома.
Але при цьому – не панікувати!
  Якщо відчуваєте, що від шквалу негативних новин підвищилася нервозність або, ще гірше, підскочив тиск можна  спробувати практики для заспокоєння. Де їх взяти? Так в тому ж Youtube. Забити в пошуку «медитація для заспокоєння розуму». Варіантів багато – на вибір. Зазвичай це мелодії з голосовим супроводом, які пропонують розслабитися і уявити щось приємне. Якщо слово «медитація» лякає, пропонують згадати знайоме «аутотренінг». І це правда працює. 10 хвилин внутрішньої тиші і приємних візуалізацій – і віра в краще до вас повернеться.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*