Надання домедичної допомоги в екстремальних ситуаціях

IMG_20210310_132109  10 березня 2021 року кандидати у патронатні вихователі та спеціалісти Хмельницького обласного центру соціальних служб взяли участь в  практичному  занятті  з питань надання  домедичної допомоги в екстремальних ситуаціях.

  Мета навчання – засвоєння знань, набуття умінь та навичок щодо визначення симптомів у постраждалих та термінового прийняття рішення дій до приїзду медиків.

  Заняття провів завідувач навчально-тренувальним відділом Комунального некомерційного підприємства Хмельницький обласний центр екстреної допомоги та медицини катастроф Хмельницької обласної ради Іваніцький О.П.

  Олександр Петрович зазначив, що стихійні лиха, забруднення навколишнього середовища, аварії на підприємствах і транспорті – ось далеко не повний перелік чинників, котрі можуть призвести до травмування людей і навіть до смерті. І люди часто помирають тому, що оточуючі неспроможні вчасно надати їм допомогу через відсутність елементарних медичних знань. Тому варто знати, як зберегти своє здоров’я та здоров’я інших дорослих та дітей.

  Заняття було надзвичайно цікавим та корисним для усіх присутніх, адже вони мали змогу не лише почути правила надання першої домедичної допомоги у екстремальних ситуаціях, а й відчути себе справжніми рятувальниками. Запропонований комплекс тренувальних вправ дав можливість апробувати набуті знання і навички. На спеціальних манекенах учасники заняття вчилися робити серцево-легеневу реанімацію, непрямий масаж серця, штучне дихання, зупиняти кровотечі та надавати першу домедичну допомогу при опіках та обмороженнях.

  Учасники заняття взяли активну участь в обговоренні важливої інформації, а також відзначили, що такі заходи вкрай важливі, бо дають шанс на збереження життя до приїзду медиків!

 IMG_20210310_134814 IMG_20210310_153250

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*