Насильство в умовах карантину

  У зв’язку з карантинними заходами в світі відслідковується тенденція до збільшення кількості розлучень і домашнього насильства.

  Через ізоляцію, втрату відчуття безпеки, вимушену відпустку чи зупинку власної справи, втрату можливості зняти внутрішнє напруження шляхом відвідування розважальних закладів, проведення часу з друзями чи, навпаки, перебування наодинці, у сім’ях посилюється напруга. Зростає ймовірність виникнення суперечок та конфліктів.  Відповідно, збільшується ризик виникнення домашнього насильства.

IMG-93434ffc620a7ebe3ca7473146e7e3b6-V 1 IMG-f4013b6b2e3a079e7588c916438a8c11-V 1

  Перебування людей на карантині, під одним дахом, унеможливлює застосування заходів, спрямованих на протидії домашньому насильству таких, як винесення термінового заборонного припису чи влаштування особи, яка постраждала до закладу соціально-психологічної допомоги.

  02 квітня 2020 року до Деражнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшла інформація про вчинення домашнього насильства матір’ю відносно дитини віком до 1 року.

  В ході оперативного реагування на інформацію про випадок домашнього насильства відносно дитини фахівцем із соціальної роботи Деражнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Тетяною Келеман, спеціалістом служби у справах дітей Деражнянської райдержадміністрації, Галиною Молочнюк, та інспектором ювенальної превенції Деражнянського відділення поліції, Денисом Кондратюком проведено відповідну роботу з особою, яка вчинила насильство. Членам сім’ї надано консультації щодо відповідальності за вчинення домашнього насильства, надано рекомендації щодо попередження конфліктів в сім’ї та шляхів їх розв’язання. На засідання комісії  із захисту прав дітей буде винесено питання соціального супроводу сім’ї. І, не зважаючи на карантин, матір буде притягнуто до відповідальності за вчинення домашнього насильна відносно дитини.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*