Протидія домашньому насильству в умовах карантину у м. Кам’янці-Подільському

cJKJq33dETr7vVXEk3hL  За даними різних інтернет-видань, у зв’язку з карантинними заходами у світі збільшується кількість випадків домашнього насильства. Проте багато інтернет-видань різних регіонів нашої країни свідчать про те, що в Україні зростання кількості випадків домашнього насильства не спостерігається.

  За даними Кам’янець-Подільського відділу поліції з початку карантину, а саме за період з 12 березня по 18 квітня, працівниками поліції було складено 16 адмінпротоколів за вчинення домашнього насильства. Порівняно із середньомісячною цифрою за минулий рік (14,8), зріст склав усього 1,2%. А оскільки ця цифра протягом року постійно коливається, то про зріст домашнього насильства у місті Кам’янці-Подільському під час карантину – говорити немає підстав.

  Але важливо пам’ятати, що соціальна ізоляція означає, що люди, які потерпають від насильства, залишаються наодинці з кривдником. Насильство в сім’ї має тенденцію посилюватись при обмеженні особистого простору.

  Тому, Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді радить заздалегідь потурбуватись про засоби зв’язку, за допомогою яких можна повідомити друзям або рідним, що може виникнути проблема (якщо вже така ситуація була), а також нагадує, куди можна звернутися у випадку домашнього насильства:

  • Державний кол-центр з питань запобігання домашньому насильству 15-47, працює цілодобово;
  • Національна «гаряча лінія» з питань запобігання домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0-800-500-335, або з мобільного 116 123, працює цілодобово;
  • Дитяча «гаряча лінія» 0-800-500-225, 116-111 з мобільного;
  • Урядовий кол-центр 15-45;
  • «Гаряча лінія» Координаційного центру з надання правової допомоги 0-800-213-103;
  • Оперативна лінія Національної поліції України 102.

  Також за посиланням https://www.facebook.com/kpmcsssdm/ можна отримати психологічну підтримку та консультації в режимі онлайн на сторінці Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

  Звертайтеся! Коронавірус – не привід замовчувати домашнє насильство!

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*