Профілактика торгівлі людьми

20220720_103332  Сьогодні, 20 липня 2022 року фахівцями Хмельницького обласного центру соціальних служб Іриною Конопко та Людмилою Дідух було проведено захід до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. Онлайн семінар проведено для 54 фахівців із соціальної роботи/спеціалістів, які надають послуги в громадах, щодо профілактики торгівлі людьми. Під час навчання розглянули що таке торгівля людьми, які є види та форми експлуатації людини. Одним з найважливішим напрямком у торгівлі людьми є ведення просвітницької роботи серед населення.

  За оцінками представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, до російського вторгнення у лютому 2022 р. в Україні налічувалося понад 300 тис. потерпілих від торгівлі людьми починаючи з 1991 року. За певними оцінками, у 2019-2021 рр. від торгівлі людьми потерпіли майже 46 тис. українців – 29 тис. за кордоном і 17 тис. всередині України.

20220720_103313  Відповідно до Закону України “Про протидію торгівлі людьми” торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.


За підсумками яких була надана інформація куди зателефонувати людині яка постраждала від торгівлі людьми.

 НАЦІОНАЛЬНА ГАРЯЧА ЛІНІЯ З ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ ТА КОНСУЛЬТУВАННЯ МІГРАНТІВ 

  • 0-800-505-501 – безкоштовно зі стаціонарних телефонів;
  • Гаряча лінія МЗС України для громадян України, які опинилися в надзвичайних ситуаціях за кордоном (044) 238 16 57;
  • Якщо Ви постраждали від торгівлі людьмиза кордоном або в межах України, зателефонуйте за телефоном Департаменту боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми;
  • Національної поліції України: 102
  • В екстрених випадках та стосовно розшуку осіб, зниклих за кордоном, можназвертатися на гарячу лінію Укрбюро Інтерполу: 
    (044) 256 12 53 (цілодобово);
  • Гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей 15 47

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*