Підтримка сімей в умовах проведення карантинних заходів

IMG_20200330_121106  Незважаючи на запровадження в Укаранні режиму карантину, соціально негативні явища, які порушують права дітей, викликають загрозу їх життю та здоров’ю, продовжують відбуватися. 30 березня 2020 року стала відома інформація про залишення дитини без батьківського піклування в с. Буцнева (Яблунівська сільська рада). Здійснено оперативний виїзд директоркою Деражнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Галиною Березюк, начальником служби у справах дітей Деражнянської райдержадміністрації, Володимиром Стадніком, та інспектором ювенальної превенції Деражнянського відділення поліції, Денисом Кондратюком. Виявлено дитину, батьки якої поїхали на роботу за кордон та не повернулися. Службою у справах дітей вирішено питання щодо тимчасового влаштування дитини. 

IMG_20200330_115638  На виконання  листа Уповноваженого Президента України з прав дитини від 20.03.2020р. № 15/3-07/557 та листа Міністерства соціальної політики України від 26.03.2020р. № 4245/0/2-20/37 від 26.03.2020 р. «Про забезпечення прав дітей в умовах проведення карантинних заходів» Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щоденно здійснюють профілактичні заходи серед сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та прийомних сімей. Щоденно в телефонному режимі та за допомогою інтернет ресурсів членам сімей надаються консультації щодо дотримання правил карантину, значення дотримання правил особистої гігієни та санітарного стану житла. Наголошується на важливості дотримання самоізоляції. Водночас, проводяться бесіди щодо виконання батьківських обов’язків, профілактики зловживання алкоголем та домашнього насильства. Не менш важливими є консультації щодо механізму оформлення держаних допомог сім’ям з дітьми, на які вони мають право. 

  В цьому ж населено пункті відвідало 3 сім’ї, які перебувають у складаних життєвих обставинах, в яких  виховується 11 дітей. Одного з батьків було виявлено у стані алкогольного сп’яніння. Інспектором ювенальної превенції складено адміністративний протокол. Буде розглянуте питання про притягнення батька до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

  Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді налагоджено тісну співпрацю із органами місцевого самоврядування та закладами охорони здоров’я на території населених пунктів щодо взаємоінформування про забезпечення прав дітей в умовах карантину. Сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, та прийомні сім’ї проінформовано про алгоритм дій в разі виникнення підозри короновірусної хвороби (COVID-19). Надано контактні телефони медичних працівників за місцем проживання та сімейних лікарів. Жителями окремих сіл зібрано допомогу у вигляді продуктових наборів для сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а головами сільських рад з цією метою налагоджено співпрацю із релігійними  організаціями.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*