Робота з перевірки дотримання умов надання соціальних послуг в приватних установах на контролі в ОДА

IMG_2362-scaled  3 лютого відбулося чергове засідання обласної робочої групи з виявлення надавачів соціальних послуг. Вроботі взяли участь представники Департаменту соціального захисту  населення ОДА, обласного центру соціальних служб, ГУ ДСНС, ГУНП, управління Держпраці та ГУ Держпродспоживслужби в області. Провів його заступник голови адміністрації Володимир Юр’єв.
Нагадаємо, відповіднодо доручення Офісу Президента в області триває робота з перевірки дотримання умов надання соціальних послуг в приватних установах з тимчасовим чи постійним проживанням громадян похилого віку, осіб з інвалідністю та інших категорій соціально незахищених осіб.

  Як повідомила директорка Департаменту соціального захисту ОДА Ірина Ковальчук, на сьогодні в області виявлено 22 заклади (приватних), які не внесенні до реєстру надавачів соціальних послуг.  За її словами, для внесення їх у такий реєстр необхідно виконати певні санітарні, протипожежні норми, ДБН, тощо. Так, протягом тижня в м. Хмельницький будо перевірено чотири заклади, а саме: тренінговий центр “Пріоритет”, будинок для престарілих “Тепло улюблених”, будинок для престарілих “Родинне тепло” та Центр соціальної адаптації. За результатами проведеної роботи встановлені задовільні умови проживання підопічних у вказаних закладах.

IMG_2376-scaled  Попри це, Володимир Юр’єв наголосив, що роботу з формування переліку таких закладів потрібно завершити вже в найближчі дні. До цієї роботи в межах повноважень мають долучитися представники органів місцевого самоврядування, органів Національної поліції та ДСНС. “Необхідно попрацювати з кожним з цих виявлених закладів, вказати на недоліки у роботі та надати час на їх усунення, а саме головне – надалі комунікувати з керівниками закладів, надавати їм методичну допомогу, аби привести їх діяльність у законну площину”, – наголосив заступник голови ОДА.

  За результатами засідання надано доручення продовжити роботу з перевірки дотримання умов надання соціальних послуг у вже виявлених 22 приватних установах, а також надалі працювати в напрямку виявлення інших закладів соціального спрямування в області.

За матеріалами Хмельницької ОДА

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*