Робота служби підтримки сімей

IMG-a9334181690069df5890afc01652c2cb-V  Протягом лютого 2020 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Богдановецьку, Гришковецьку, Галузинецьку, Кальнянську, Копачівську, Яблунівську сільські, Лозівську селищну ради та м. Деражню.

  Спільно із представниками органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я та ювенальної превенції відвідано 11 сімей (в них 26 дітей), 2 особи, що перебувають на обліку центру у зв’язку із складними життєвими обставинами та 22 сім’ї (в них 47 дітей), що перебувають під соціальним супроводом.

  З батьками проведено бесіди щодо попередження неналежного виконання батьківських обов’язків, конфліктів у сім’ї та домашнього насильства. Надано консультації щодо підвищення виховного потенціалу батьків, особливостей фізичного та емоційного розвитку дітей різного віку та їх потреби. Вкотре роз’яснено норми законодавства щодо неналежного виконання батьківських обов’язків. Особливу увагу приділено профілактиці зловживання алкоголем та впливу алкоголізму батьків на формування особистості та поведінку дитини.

  Перевірено використання допомоги при народженні дитини у 2 сім’ях. Фактів нецільового використання не виявлено.

  В рамках оперативного реагування на повідомлення про вчинення домашнього насильства проведено профілактичну роботу  у 3 сім’ях, в т. ч., в яких виховується 2 дітей. Роз’яснено норми діючого законодавства щодо підтримки особи, яка постраждала від домашнього насильства, покарання осіб, які вчиняють насильство. Наголошено про вплив насильства на формування особистості дітей, їх емоційний і фізичний розвиток.

  Із суб’єктами соціальної роботи з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, обговорено спроможність батьків задовольняти потреби дітей, шляхи мінімізації складних життєвих обставин та дії у разі виникнення загрози життю та здоров’ю дітей.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*