ЩО ТАКЕ КОНФЛІКТ?

images (1)  Конфлікт вид спілкування, в основіякого лежать в різній мірі усвідомлені протиріччя, що виникають міжлюдьми і викликані розбіжністю їх поглядів, інтересів, мети, потреб.
Слово «конфлікт» викликає у більшості відверто негативні асоціації.
  Є кілька причин того, щоб уникати конфліктів:
Конфліктувати страшно. Можна зовсім зруйнувати стосунки і втратити близьку і рідну людину.
Конфліктувати погано. Ми боїмося отримати етикетку «сварливої», «істеричної», «агресивної» людини.
Конфлікт це боляче. Нас переслідують спогади про крики, сварки, емоційну напругу, душевний дискомфорт.
  Конфлікт може стати початком розвитку кращих та гармонічніших стосунків, покращання свого життя близьких нам людей, можливістю реально щось змінити.
  Буденність та рутина життя засмоктує нас. Ми можемо замислюватися над тим, що хочеться щось, змінити, але іноді тільки конфлікт змушує нас зробити це.
  Конфлікт часто є лише проявом накопиченого невдоволення та напруги, сигналом того, що в житті потрібно щось змінювати. І замість того, щоб уникати від нього, можна прислухатися і приглядітися до цього сигналу.
  Проблема в тому, що багато хто з нас не припускає навіть думки про те, що з конфлікту може вміти щось добре, так само як і про те, що свої негативні почуття (гнів, невдоволення)
  Саме тому багато людей прагнуть жити без конфліктів. Всі люди різні, і відмінності сприймати дуже важко. Негативні почуття це такі ж самі почуття, як і позитивні, вони потребують вираження та обговорення.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*