Як виховувати дівчинку?

Kak-vospitat-devochku-uverennoj-i-schastlivoj  Відбулася довгождана диво, і у вашому будинку з’явилася крихітка. Вона ще зовсім маленька і беззахисна, але вже леді, і голосок її не сплутаєш ні з яким хлопцем. У цей самий час молоді батьки вперше задаються питанням: «Як правильно виховувати дівчинку, щоб з неї виростити щасливу жінку. https://youtu.be/iCt1wOog-k0?list=PLVJ4-V8zsib9e0nvGQ0gq2UKDWRPMlEYQ
Компліменти, а не критика
  Орієнтовно у чотири роки батьки помічають, що їхня дочка постійно крутиться перед дзеркалом. У виховних цілях багато хто починає критикувати дівчаток. Нібито є і кращі, і гарніші, і те у неї не так, і це не сяк. Запам’ятайте — критикою ви вселяєте дитині непевність у собі, а для дівчинки сумніви у власній красі це справжня трагедія, яка закінчується величезною кількістю комплексів. Тому підтримуйте та не скупіться на компліменти.
Контакт з батьками
  Чомусь багато мам і тат переконані, що близькі стосунки з ними можуть призвести до деформації особистості дитини. Поширеними в останній час стали такі особливості виховання дівчинок у родині — дитині не можна спати поряд з мамою, тому що це нібито змінить сексуальну орієнтацію, а про те, щоб обійняти тата взагалі мови бути не може! Батьки часто не звертають уваги на бажання дочок бути до них ближче, оскільки це може призвести до виникнення сексуального потягу. Насправді все з точністю до навпаки. Позбавлення дівчинки батьківської любові і ласки може привести до більш сумних наслідків. Пам’ятайте, що підсвідомо жінка шукає супутника життя за образом і подобою батька. Тому саме з татом у дитини повинна бути тісна дружба. Крім того, дитина обов’язково буде спостерігати, як батько ставиться до мами. В майбутньому дівчинка може перейняти ту модель сім’ї, в якій вона виховувалася.
Не говоріть погано про чоловіків
  Якщо з певних причин донька росте без тата запам’ятайте головне правило – ніколи не кажіть при дитині погано про батька і про чоловіків у цілому. У дівчинки може сформуватися неприязнь до всього чоловічого, а від цього і нерозбірливість у стосунках з чоловіками; Мама повинна подавати приклад у відносинах з протилежною статтю. Якщо ви самі прагнете налагодити особисте життя, намагайтеся щоб дитина не бачила у вашому будинку натовпу залицяльників і не подумала, що так і повинно бути. У майбутньому це може призвести як до боязні чоловіків, так і, навпаки, до гіперсексуальності.
Привчайте, але не перенавантажуйте хатніми справами
  Не слід забороняти дівчинці допомагати. Встановлюючи заборони і обумовлюючи її дії можна розвинути комплекс неповноцінності, який негативно позначиться на її жіночності. Починаючи з трьох років, дівчинці можна довірити виконувати якусь роботу самостійно, наприклад, наводити порядок у своїй кімнаті, але ні в якому разі не переробляйте за нею її роботу, вона сприйме це як образу. Привчайте до праці, але не змушуйте дитину виконувати вашу ж роботу. Ви позбавляєте дівчинку дитинства, перетворюючи її в покірливу покоївку. Фраза «Ти дівчинка, тому повинна», здатна надовго може відбити у дитини бажання належати до жіночої статі.
Гра як метод виховання
  Ігри для маленьких дівчаток слід підбирати такі, в яких вони зможуть почерпнути жіночність. Так граючи з лялькою, дівчинка вчиться підбирати вбрання, а трохи пізніше зможе сама його створювати, розчісувати волосся і піклуватися про ближніх. Уміння піклуватися і доглядати закладається на дуже ранніх термінах розвитку малечі, приблизно в 1,5-2 роки, а сприяють цьому дбайливе ставлення матері та інших членів сім’ї один до одного та ігри, наприклад, з лялькою і домашніми тваринами.
Почуття впевненності
  На думку багатьох батьків дівчатка повинні бути тихими і слухняними. Це помилкове судження. Чому дівчинка повинна підкорятися майбутньому чоловікові? Чи не краще виховати в ній почуття впевненості в собі та вміння самостійно приймати рішення? Сучасна психологія виховання дівчаток така, що якщо виростити їх тихими і покірливими, то вони будуть глибоко нещасні в особистому житті та будуть не в силах  його змінити.
Тонкощі підліткового віку
  Коли дівчинка у підлітковому віці не робіть їй зауважень з приводу  її зовнішністі. Багато дівчаток комплексують, порівнюючи себе з подругами, які виглядають краще і старше. Не забороняйте дівчинці носити речі, які їй подобаються. Думка ровесників у дітей-підлітків стоїть на першому місці і батьківський авторитет у цьому віці мало їх хвилює; заохочуйте захоплення дівчинки-підлітка. Нехай це буде музика, танці, ігри. Дитина повинна займатися всім, що дозволяє виплеснути то кількість енергії, яка є в її організмі.
  І нарешті, найголовніше. Яким би не був вік вашої дочки, постарайтеся стати їй другом і авторитетом, на який можна рівнятися. Тільки близькі емоційні стосунки з батьками є гарантією правильного виховання справжньої леді.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*