630_360_1536655873-7238На Хмельниччині в приміщені Обласного центру соціальних служб   відбувся останній день навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки- вихователі, опікуни- піклувальники, потенційні усиновителі.

В Україні існують різні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування . Кандидатам  у прийомні батьки, батьки- вихователі, опікуни- піклувальники, потенційним усиновителям треба принципово усвідомити, що усиновлена ними дитина має такі ж соціальні, емоційні та фізичні потреби, які будь-яка народжена дитина у родині. Надзвичайно важливо ці потреби визначити, зрозуміти причини їх виникнення, знайти шляхи їх задоволення.

За  словами сертифікованого тренера Наталії Мельник, проходження навчань усіма кандидатами  обов’язкового курсу навчання є дуже важливим етапом, оскільки виховання дитини, яка зазнала психологічної травми від втрати біологічних батьків, має певні особливості. Всі потенційні прийомні батьки, батьки-вихователі та опікуни вже давно проходять таке навчання. Відтепер це стосуватиметься і усиновлювачів. Курс навчання для кандидатів  складає 6 днів.

Після проходження обов’язкового безкоштовного курсу- навчання всім батькам видається довідка, яка засвідчує проходження цього курсу і їхню готовність стати батьками.

Загалом, впродовж  2020 року на Хмельниччині у сім’ї  влаштували  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування :

– під опіку 81 дитину;

-усиновлено 10 дітей;

– влаштовано в дитячі будинки сімейного типу 6 дітей.

Коментарі

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*