Адаптація дитячого будинку сімейного типу

За інформацією Деражнянського ЦНСП

Вже більше року на території Деражнянської міської територіальної громади функціонує дитячий будинок сімейного типу, переміщений із Дніпропетровської області у зв’язку із воєнним станом.

Родина проживає у будинку, наданому громадою, який збудований за рахунок коштів державної субвенції, спрямованої на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки. Протягом року родина добре адаптувалася за новим місцем проживання: вивчила інфраструктуру села, громади та області, налагодила добрі стосунки із сусідами, діти швидко адаптувалися у місцевій школі.

Окрім того, до дитячого будинку сімейного типу за цей час довлаштовано вже двоє «наших» дітей: з Деражнянської та Кам’янець-Подільської громад.

Відповідно до чинного законодавства України з питань захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, дитячий будинок сімейного типу перебуває під соціальним супроводженням. Систематична робота фахівця із соціальної роботи та психолога відділення соціальної роботи Деражнянського міського центру надання соціальних послуг із залучення соціальних партнерів значною мірою вплинула на швидку адаптацію вимушених переселенців за новим місцем проживання і мінімізацію наслідків важкої втрати та адаптацію в нову родину довлаштованих дітей. 

image_67198209IMG_1244IMG_1772 1 IMG_1787 1 IMG_1789 1

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*