Акція 16 днів проти насильства та Правда про ВІЛ та СНІД

IMG-7ba7642559a94e7a78913a0527f4189c-V  Протягом грудня 2018 року для учнів загальноосвітніх шкіл – в Полонській гімназії та ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 були проведені заходи на теми: «Акція 16 днів проти насильства – Стоп насильство» та «Правда про ВІЛ та СНІД».

  Відповідно до Закону України «Про запобігання та протидії дамашньому насильства» Домашнє насильство  – це  діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняють в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружям, або між іншими особами. які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, не залежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила дамошнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

IMG-f083d50c221a47e09b001c44461363e7-V  Особа, яка постраждала від насильства в родині може звернутися з повідомленням або з заявою до:

– управлінь соціального захисту населення обласного, районних та міських державних адміністрацій;

– уповноважених підрозділів органів Національної поліції;

– центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді або відділів соціальної роботи;

– центрів соціально – психологічної допомоги;

– неурядових організацій, які працюють у сфері запобігання насильству в сім’ї.

  Що таке ВІЛ та СНІД?

  ВІЛ – це скорочена назва вірусу імунодефіциту людини. Імунна система організму захищає нас від  інфекцій і запобігає розвитку деяких типів злоякісних хвороб. ВІЛ повільно та незворотньо знищує імунну систему організму.

  СНІД – «Синдром набутого імунно дефіциту», що є назвою останньої стадії ВІЛ інфекції. Цей синдром не є спадковим. Симптоми виникають внаслідок ураження імунної системи вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ).

  Як передається ВІЛ?

  ВІЛ поширюється від людини до людини через такі біологічні рідни організму, як кров, сперма, і грудне молоко. ВІЛ широко розповсюджується при ризиковій поведінці людей.

  ВІЛ – інфекція становить велику небезпеку для людей і суспільства. Тому, про неї треба знати всім та спільно вирішувати цю проблему. Необхідно докладно вивчати правду про ВІЛ – інфекцію та інформувати про це членів родини.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*