Акція «16 днів проти насильства»

  Насильство в сім’ї – це не лише побої та сексуальне насильство. Згідно із Законом України «Про попередження насильства в сім’ї» насильство в сім’ї – це будь які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого, якщо ці дії порушують конституційні права і свободу члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психологічному здоров’ю.

IMG_1839  Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція  «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою та закликає людство до припинення усіх форм насильства.

  В рамках проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» фахівцем із соціальної роботи Старосинявського центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді Старосинявської селищної ради Поліщук Людмилою Анатолівною проведено заходи в читальному залі районної бібліотеки та в Старосинявській ЗОШ І-ІІ ступенів №1 на тему  “Мій вибір: життя без насильства» та «Скажемо «НІ насильству!!!»  в шкільному колективі»

IMG_1834  Під час заходів було розглянуто поняття та види насилля, масштабність цієї проблеми. Присутнім були надані поради щодо протистояння та попередження насильства в сім”ї та школі. Також було розповсюджено буклети «Зупинимо насильство разом», «Стоп насильству!!!» та роздано номера телефонів національної «гарячої лінії», щодо консультацій насильства в сім’ї та жорстокого поводження.

  Акцію ще не завершено і попереджувальна робота з населенням Старосинявської ОТГ продовжується.

IMG_1835

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*