Альтернативні форми сімейного догляду: досвід сімей

image_6483441Ця анкета покликана виявити труднощі щодо альтернативного сімейного догляду дітей. Ми очікуємо на щирі відповіді від батьків-усиновлювачів, опікунів, тих, хто здійснює піклування, є прийомними сім’ями, організували дитячі будинки сімейного тиму, є патронатними вихователями або ж мали такий досвід (одна відповідь від сім’ї).

Під альтернативними формами сімейного догляду ми маємо на увазі догляд та виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування у середовищі сім’ї, де діти проживають. Альтернативними формами сімейного догляду  є: усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, патронатна сім’я.

Заповнення анкети займе орієнтовно 15 – 20 хв Вашого часу. Питальник складається зі 5 блоків та 51 питання. Результати опитування будуть використані в узагальному вигляді.

Дякуємо за Ваш час та відповіді на запитання!

Дослідження проводиться в рамках проекту «Право на сім’ю – деінституціалізація для реформування систем захисту дітей в Албанії, Вірменії, Північній Македонії та Україні» (далі – проєкт), який в Україні реалізує благодійна організація “СОС Дитячі Містечка”. Метою проєкту є покращення забезпечення прав дитини з особливим фокусом на підтримці реформи системи альтернативного догляду дітей та процесах деінституціалізації. 

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*