«Безпечне літо» завітало на пляж Ізяславщини

IMG_20220619_124709_1З настанням спекотної сонячної погоди все більше громадян для свого відпочинку обирають узбережжя річок, ставків, водосховищ. Проте, попри позитивний та оздоровчий ефект такого відпочинку, нажаль, виникають не поодинокі випадки надзвичайних подій через нехтування громадянами елементарних правил перебування на воді. Так, статистика свідчить, що щороку на водоймах України з цієї причини тонуть декілька тисяч осіб. Переважна кількість таких випадків сталася в місцях, які не пристосовані для масового відпочинку.Найбільш дієвою формою профілактики та попередження трагічних випадків залишається навчання населення основним правилам, а також діям на випадок надзвичайної події. IMG_20220619_124533_1А тому 19 червня традиційна масштабна інформаційно-роз`яснювальна акція під красномовною назвою «Безпечне літо» за участю рятувальників, поліцейських та КУ «Центр надання соціальних послуг” завітала на місцевий пляж міста Ізяслав, який користується популярністю серед жителів та гостей громади (наразі на Ізяславщині проживає велика кількість вимушених переселенців, які через російську військову агресію вимушені були разом із рідними покинути власні домівки). Місце заходу було вибране не випадково. Він приваблює велику кількість відпочивальників, які намагаються урізноманітнити свій відпочинок, поєднавши його із активними розвагами та родинним відпочинком на чистому піску.IMG_20220619_122243

Захід був спрямований на те, щоб створити безпечне літо для дітей, а батькам нагадати, що категорично не можна залишати дітей самих та навчати їх правил поведінки біля водойм.Використовувати надійні захисні плавзасоби, відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах.

Пізнавальний захід «Безпечне літо» розпочався із донесення до громадян основних видів загроз та правил безпеки на воді: для чого потрібні буйки, як потрібно діяти, коли хтось із плавців потребує термінової допомоги, звернуто увагу на місця, з яких заборонено пірнати та стрибати, тощо.IMG_20220619_121053

Рятувальники та водолаз чи не найбільше захопили увагу малечі. Адже на дворі спекотне літо, а дітей завжди приваблює відпочинок та забавки на воді, хоч вони є небезпечними. Тому, надзвичайники показово продемонстрували, якою небезпечною, а й іноді і підступною може бути вода. Для цього, рятувальники зімітували ситуацію порятунку людини, яка пішла під воду. Продемонстрували глядачам, як правильно підпливати до потерпілого на човні та як правильно транспортувати потерпілу людину у воді, як кидати рятувальне коло тому, хто тоне, при цьому, зберегти власне життя і т.п. Найсміливіші дітлахи зголосилися ще й покататися на човні із рятувальниками.

Після водної акваторії дійство повернулося на берег, де організатори акції розмістили для дітей цікаві локації роботи пожежників та поліцейських. На них діти й дорослі мали змогу побачити та почути чимало цікавинок.

Діти, які цікавилися фахом рятувальника, приміряли елементи бойового одягу і спорядження, дізналися про призначення спеціального автомобіля, пожежно-технічного та рятувального обладнанням, якими оснащений сучасний автомобіль Служби «101». Дітлахи мали змогу посидіти в кабіні авто та уявити, що вони справжні рятувальники.

А поліцейські розповідали дітлахам про свою специфіку роботи та продемонстрували своє оснащення, також дали можливість дітворі посидіти в поліцейському автомобілі.

Офіцери поліції також зробили акцент на безпечну поведінку на літніх канікулах: на водоймищах, на дорозі та інші.

Під час тематичного заходу діти отримали корисну інформацію, чимало позитивних емоцій та змогли відчути себе по-справжньому дорослими. Зокрема для усіх присутніх дітей було вручено солодощі та іграшкові подарунки.

Організатори заходу наголошують, що дорослі власним прикладом повинні спонукати дітей дотримуватись основних правил безпеки життєдіяльності, адже наше життя — у наших руках. А також вони висловили сподівання, що маленькі громадяни, які сьогодні відвідали громадську акцію, зроблять перший крок у своє безпечне майбутнє.

Батьки дітей, котрі також були присутні на заході, у свою чергу подякували за приємну атмосферу, цікаву зустріч і корисну розповідь про правила безпечної поведінки, які хтось цього дня згадав, а хтось щойно вивчив.

Профілактична акція «Безпечне літо» продовжує свою ходу по Ізяславщині і триватиме аж до завершення пляжного сезону.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*