Важливі соціальні проблеми можна вирішувати граючись. Про форум-театр «Право вибору переселенців»

DSCN0372  Інститут «Республіка» від Агенціії сталого розвитку «АСТАР» минулої суботи 21.07.2018 року запросив внутрішньо переміщених осіб, представників окружних і територіальних виборчих комісій, представників місцевої влади та місцевого самоврядування, громадських активістів та інших активних мешканців Хмельницького до участі у створенні вистави форум-театру на тему «Право вибору переселенців».

  Я вперше брала участь у заході такого формату і це був цікавий і корисний досвід. Як психолог, відмітила для себе, що його можна буде запроваджувати також у роботі з різними категоріями користувачів соціальних послуг нашого Центру.

  Форум-театр – це метод інтерактивної роботи з різними прошарками суспільства, спрямований на вирішення соціальних проблем. Сутність форум-театру полягає у пошуку шляхів вирішення проблеми чи виходу зі складної життєвої ситуації в межах запропонованої теми вистави спільно з глядачами.

  Метою даного заходу було сприяти реалізації конституційних прав соціально-незахищених верств населення та їх активної участі у розбудові громади та країни в цілому через інструмент прямої демократії – вибори.

  Під час вистави учасники змогли:

  • обговорити існуючі виклики та проблеми у сфері виборчого права ВПО (внутрішньо-переміщениз осіб) і спробувати знайти на них відповіді;
  • зіграти в театральні ігри;
  • поділитися емоціями та думками;
  • створити виставу форум-театру, яку було продемонстровано глядачам.

  Для участі у виставі НЕ потрібно було бути актором чи мати попередній акторський досвід. Найважливіше – це бажання учасників поділитись власним життєвим досвідом на задану тему форум-театру, готовність взяти участь у показі даної вистави для глядачів та прагнення стати частинкою творчого процесу.

  Дякую організаторам, зокрема Мазур Юлії, координатору ВІ «Активна Громада» у м. Хмельницький, а також усім учасникам, з ким познайомились і продуктивно працювали! Сподіваюсь на подальшу співпрацю між нашими організаціями.

DSCN0394 DSCN0447 DSCN0526 DSCN0544

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*