Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми

IMG_20180724_091600  24 липня, з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми (World Day against Trafficking in Persons), проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН в резолюції A/RES/68/192 у 2013 році, що відзначається щорічно 30 липня, у приміщенні відділення поліції проведено засідання круглого столу “Взаємодія суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми”.

  Захід було організовано управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації — структурним підрозділом, відповідальним за проведення процедури встановлення статусу особи, потерпілої від торгівлі людьми.

  А. Собко, спеціаліст УСЗН, представила до обговорення Національний механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, та його основні засади. В обговоренні теми взяли участь дільничні інспектори поліції, ювенальної превенції та центру пробації, директор та фахівці із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, начальник служби у справах дітей, фахівець центру зайнятості населення, директор районного бюро правової допомоги. Було розглянуто основні пункти нормативно-правових актів: Закон України “Про протидію торгівлі людьми”, Постанови Кабінету Міністрів України ”Про затвердження Положення про створення та функціонування Єдиного державного реєстру злочинів торгівлі людьми”, Про затвердження Порядку встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми”, “Порядок встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми”.

  Т. Юрченко, фахівець із соціальної роботи РЦСССДМ, запропонувала учасникам заходу презентацію на тему “Для тих, хто збирається на роботу за кордон”. Презентація розкрила суть торгівлі людьми, актуальність проблеми для сьогодення, стадії торгівлі людьми. Тут було представлено чіткі механізми дій в різноманітних ситуаціях, пов’язаних із торгівлею людьми, зокрема, подано рекомендації щодо виїзду за кордон на відпочинок та навчання.

  Головною темою заходу було питання надання допомоги особі, яка постраждала від торгівлі людьми. Учасники заходу обмінялися інформацією про функції у сфері протидії торгівлі людьми, які виконують їх структурні підрозділи, контактами інших держаних та недержавних установ та організацій.

  Організатором круглого столу надано багато практичних порад, наведено конкретних прикладів та механізмів роботи, які реально перевірені на практиці, діють та дають позитивний результат. А також, учасники заходу отримали інформаційні буклети з питань протидії торгівлі людьми, виготовлених центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*