Виховання правової культури – шлях до побудови правової держави.

  На сьогоднішній день надзвичайно гострою є проблема зростання злочинності серед осіб підліткового віку. Всім відомий вислів: “Діти – наше майбутнє”, проте не завжди наше суспільство при виборі пріоритетів і стратегії розвитку керується потребами й нагальними проблемами саме цієї вікової категорії населення.

IMG_5949  В рамках взаємодії Шепетівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із Шепетівським міськрайонним судом з метою профілактики злочинності серед підлітків, 07 лютого 2018року в приміщенні Травлинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, працівниками центру соціальних служб Мельника С.Б., Цідиком А.С., методистом із виховної роботи Судилківської ОТГ Вихівською О.Ю. та помічниками суддів Камфорович А.В., Голуб В.О. проведено захід із учнями 7 – 11 класів на тему “Виховання правової культури – шлях до побудови правової держави”.

IMG_5941  З підлітками була проведена бесіда, спрямована на недопущення скоєння злочинів та на розважливе ставлення до свого життя, щоб у майбутньому підлітки не припускалися прикрих помилок, через які вони можуть потрапити  у неприємні історії. На прикладі діючої статистики, було проінформовано школярів, про випадки з життя, що призвели до кримінальної або адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень підлітками. На жаль, статистика правопорушень та злочинності серед підлітків зростає. Часто бравада, сумнівні жарти та бажання похизуватись перед ровесниками, приводить підлітків на лаву підсудних.

IMG_5960  Захід відбувся у форматі консультативного діалогу, під час якого учні намагалися отримати нові знання та ставили різноманітні питання. Рольова вправа “Проблемна ситуація у взаємостосунках батька-одинака і сина-підлітка” розіграна серед трьох груп учнів (кожна група відстоювала різні позиції: батька, сина і експерта), дозволила учням аналізувати і визначати шляхи виходу із різних ситуацій. Спільні зустрічі та проведення заходів юридичного спрямування допомагають дітям краще і швидше адаптуватись до дорослого життя та попередять скоєння правопорушень.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*