Виявлення закладів, в яких реалізовується алкогольні та тютюнові вироби неповнолітнім

  Однією з доволі поширених причин вчинення правопорушень неповнолітніми є їх алкогольне сп’яніння. Захмелілі підлітки не здатні адекватно оцінювати свої дії та можливі наслідки. Для юного організму й пляшки пива буває достатньо, щоб дитина втратила контроль над своєю поведінкою, а це, на жаль, нерідко призводить до протизаконних вчинків. Під дією алкоголю вони стають агресивними та “відважними”, через що з наслідками їх “подвигів” доводиться мати справу правоохоронцям. І тоді нерідко виявляється, що діти споживали спиртні напої на очах у дорослих і ніхто не спробував зупинити їх. Нажаль і в нашому місті є заклади торгівлі, де алкоголь безперешкодно продають дітям.

  11 вересня 2018 року Деражнянський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяв участь у заходах з виявлення закладів, в яких реалізовуються алкогольні та тютюнові вироби неповнолітнім, організованих Деражнянським відділенням поліції. Дуже швидко було виявлено та зафіксовано факт продажу неповнолітнім алкогольних напоїв.

  Не перестає дивувати поведінка продавців у таких ситуаціях: підприємлива жіночка намагалася переконати всіх, що про заборону продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім вперше чує. Жага до наживи бере верх над страхом понести відповідальність за порушення законодавства, а головне, і набагато страшніше, породжує повну байдужість до чужих доль.

IMG_20180911_172603 IMG_20180911_173827

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*