«Вмій сказати – Ні!!!»

Життя людини неповторне і звичайне, радісне і сумне, сповнене переживань. Людей – мільйони, усі вони неповторні й несхожі. Вони, як зірки на небі, що горять незвичайним світлом. Їхнє життя гірке, як полин, і солодке, як мед. Життя кожного – це дорога, якому тільки йому призначено пройти. І якою буде ця дорога, залежить… від кого?… так, від кожного з нас!

Життя людини, особливо, сповнене різних спокус, пропозицій, вражень. Дуже часто вони бувають такими оманливими, що призводять до небезпечних наслідків у житті людини, навіть до смерті. Тому надзвичайно важливо вміти відстоювати власну життєву позицію, мати свою думку за будь-яких обставин, проявляти стійкість характеру, силу волі, витримку, самостійність рішень та суджень.

2 березня 2016 року начальником відділу соціальної роботи Ізяславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Юлією Гаврилюк проведено рольову гру в 6-х класах Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 «Вмій сказати «Ні!» з метою формування навичок протидії пропозиціям «дружби» із шкідливими звичками, вмінню протистояти тиску однолітків та контролювати свої вчинки.

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

На початку зустрічі з дітьми поговорили про звички людини, їх розподіл на корисні та шкідливі, вплив кожної з них на формування молодого організму. Дійсно, минули часи, коли на землі існували рабовласницькі держави і традиції. Однак  в наші дні збереглося добровільне рабство – рабство шкідливих звичок, а найбільші міста у ньому – Нікотин, Алкоголь, Наркотик. І деякі люди через слабкість та безвілля стають мешканцями цих міст.

У формі активної взаємодії з учнями розглянули функціонування кожного «міста», його впливу на організм та свідомість людини.  В  ході практичних вправ діти вчилися відмовлятися від запропонованої сигарети, шприца, пляшки пива. Дуже важливо зуміти знайти аргументовану відповідь та дати відсіч, коли в молодіжному середовищі, серед знайомих чи незнайомих людей, з’являється пропозиція спробувати випити, закурити чи навіть вколитися…

Наприкінці виховної години спільними зусиллями було підготовлено Пам’ятку можливих варіантів відповідей «НІ!!!» на пропозиції встановлення «дружніх» відносин із шкідливими звичками.

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100 VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*