Волонтерський рух. Приєднуйся!

Волонтери є затребуваним ресурсом, який постійно використовується громадою міста Кам’янця-Подільського у сфері надання соціальних послуг, охорони навколишнього середовища, культури, розвитку і створення позитивного іміджу нашого міста.

Саме тому, 22 березня 2016 року, відбувся науково-практичний семінар «Командний підхід у розвитку волонтерської діяльності серед студентської молоді». Організаторами заходу виступили кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи факультету корекційної та соціальної педагогіки і психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (завідувач кафедри – Людмила Мельник) та Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор – Юлія Побережна).

Під час семінару прозвучали виступи теоретиків та практиків щодо здійснення та розвитку волонтерської діяльності. Також, було представлено результати анкетування, попередньо проведеного викладачами кафедри, щодо готовності студентської молоді до здійснення волонтерської діяльності. Встановлено, що більшість студентів дійсно прагнуть бути волонтерами.

Студенти факультету виготовили стінгазети на тему волонтерства та представили власний досвід волонтерської діяльності.

Також, з метою підготовки майбутніх волонтерів започатковано навчання студентів у  «Школі волонтерів», яка працює при Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Організатори науково-практичного семінару сподіваються, що проведення такого роду заходів не тільки розвиватиме волонтерський рух серед студентства, а й сприятиме залученню якомога більшої кількості небайдужої молоді нашого міста до суспільно-корисної діяльності.

2 DSC_1321_1

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*