Всесвітній день боротьби зі СНІДом (World AIDS Day)

IMG-0688ea846a3c831c951fcc643efce018-V  30 листопада 2018 року, з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми, в рамках акції “Знати, щоб жити”, Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із загальноосвітньою школою №1 м. Деражні проведено інформаційний захід з питань попередження ВІЛ-інфекції та СНІДу.

  Всесвітній день боротьби зі СНІДом є однією з ключових можливостей підвищення інформованості населення про шляхи передачі інфекції, формування навичок безпечної поведінки щодо запобігання інфікуванню ВІЛ.

IMG-d01c60c3a8c7ea7a1023c94348431cb8-V  В ході заходу обговорено шляхи передачі ВіЛ-інфекції, стадії розвитку та заходи профілактики хвороби. Особливу увагу приділено питанню тестування на виявлення ВІЛ.  Адже, головною ідеєю цьогорічної акції є донести до кожного українця меседж: знати свій статус – це дбайливе відношення до свого здоров’я, це доросла та зважена поведінка. Гасло цьогорічної акції, визначене Глобальною концепцією ЮНЕЙДС: «Не будь дитиною, пройди тест на ВІЛ!» Адже, за умови раннього виявлення хвороби і отримання своєчасної терапії, людина не лише може жити повноцінно впродовж багатьох років, а й убереже від небезпеки своїх близьких.

  Свої знання підлітки поглибили переглядаючи документальний фільм з питань проблеми поширення ВІЛ/СНІДу. Усі отримали інформаційні буклети.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*