Відбувся тренінг для кандидатів в тренери з деінституціалізації

тренiнг9  З 2 по 6 та з 16 по 20 липня в м. Києві відбулося 10-денне навчання тренерів-консультантів з реформування системи інституційного догляду і виховання дітей за програмою Міністерства соціальної політики України та благодійної організації «Надія і житло для дітей» в Україні. Навчання пройшла заступник директора – начальник відділу соціальної роботи Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Еліна Ковтун.

програма табличка

слайд1  Влітку 2017 року в Україні розпочалась реформа зі складною назвою «деінституціалізація» (далі – ДІ): розпорядженням Кабінету Міністрів України була затверджена Національна стратегія реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки.

  Відповідно до Національної стратегії, вже у 2026 році дітей в інституціях має бути менше 0,5% від загальної кількості дитячого населення (зараз – 1,4%). А ті діти, хто за різних причин все ж залишаться в інституціях, а не в сім’ях – житимуть у невеликих установах в умовах, максимально наближених до сімейних (до 10 осіб в одному закладі).

  У кожній громаді мають з’явитися доступні й якісні послуги для сімей з дітьми. Буде існувати ринок цих якісних послуг, не менше 50% з яких будуть надавати професійні громадські організації. Допомога сім’ї у громаді, аби дитина виховувалась у родині – ось основна суть ДІ.

  Отже Україна стала на шлях ДІ – забезпечення прав дітей у кожній громаді.

тренiнг1 тренiнг2 тренiнг4 тренiнг5тренiнг3тренiнг8тренiнг7 тренiнг6

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*