Відбулась групова консультація у Центрі Пробації

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради

Шостого  лютого  2023 року  відбулася групова консультація для осіб, які перебувають  на обліку  Шепетівського  районного сектору №зображення_viber_2023-02-06_13-45-33-066 2 філії Державної установи «Центр пробації»  у Хмельницькій області. Участь  у заході взяли старший інспектор  Шепетівського  районного сектору №2 ДУ «Центр пробації у Хмельницькій області» Оксана Ставнійчук,  провідний фахівець із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк,  юрист сектору «Ізяславського бюро правової допомоги» Шепетівського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Зоя Гонтарук.

Оксана Ставнійчук наголосила на тому, що під час перебування на обліку   Центру Пробації підоблікові особи повинні особливо ретельно та відповідально ставитися до свого способу життя, аби не допустити додаткових адміністративних та кримінальних правоворушень, що можуть призвести по негативних наслідків.

Зоя Гонтарук поінформувала учасників групової консультації про роботу системи бюро правової допомоги, місцезнаходження та контакти «Ізяславського бюро правової допомоги» Шепетівського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також вона проконсультувала присутніх про медіацію як спосіб врегулювання конфліктів поза судом. Учасники заходу отримали інформацію про те,  у яких конфліктах (спорах) можлива медіація, як вона відбувається, її переваги тощо. Адже законодавство України передбачає можливість скористатися медіацією на будь-якій стадії судового провадження та досудового розслідування з метою врегулювання будь-яких конфліктів (спорів) та запобігання їх виникненню у майбутньому.

Юлія Потюк під час зустрічі акцентувала увагу на необхідності веденні здорового способу життя, припинення зловживання спиртними напоями, адже переважна більшість вчинених правопорушень здійснюються у стані алкогольного сп’яніння. Також алкоголь руйнує сім’ї, спричиняє збільшення конфліктів у родинах та вчинення домашнього насильства. Вживаючи спиртні напої, людині важко знайти роботу та соціалізуватися у суспільстві. Врешті-решт, людина опиняється на самому життєвому дні.

Сподіваємось, що подібні заходи за участю фахівців допоможуть стати на вірний шлях у житті, виправити допущені помилки та не допустити їх у майбутньому.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*