Відбулась чергова зустріч практичного психолога Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у програмі «Поради психолога» на радіо «Місто»

28232940_313732715815946_122340197_n  21 лютого відбулась зустріч психолога Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у програмі «Поради психолога». Спілкувались про тематику, яка є досить актуальною для кожного з нас, а саме – «Виступ перед публікою». Оскільки кожному хоча б раз в житті доводилось переживати хвилювання перед публічним виступом, ми вирішили поговорити саме про методи боротьби із цим страхом. Звичайно, що тим, для кого публічний виступ є звичною справою – насправді також довелося у свій час справлятися з тривогою. А можливо хтось саме зараз думає над цим питанням. Саме тому ми виокремили основні поради як справлятися зі страхом перед публічним виступом:

–  Дуже ефективні дихальні вправи, які допоможуть заспокоїтись та зосередитись на виступі.

– Найпростіший та ефективний спосіб побороти свій страх – постійно практикуватися. Людина, якій регулярно доводиться виступати перед публікою, завжди хвилюється перед важливим заходом менше, ніж новачок.

– Не варто занадто багато від себе вимагати, та не варто заздалегідь турбуватися: навіть самий невдалий виступ навряд чи буде мати трагічні наслідки.

– Хорошим методом буде візуалізувати майбутній вихід перед публікою. Такий прийом самонавіювання за допомогою візуалізації здатний допомогти навіть недосвідченому оратору.

– Варто ретельно підготуватися до виступу, передбачити самі каверзні питання і придумати для кожного з них дотепні відповіді. Такі «домашні заготовки» можуть дуже стати в нагоді під час виступу. Крім того, сам процес їх підготовки діє заспокійливо.

  Непогано буде також заручитися підтримкою хорошого знайомого. Пара підбадьорливих слів, сказаних перед виступом, допоможе налаштуватися на потрібний лад.

  Отож, сподіваємось, що наші поради будуть корисними для всіх, хто якось пов’язаний із публічними виступами  або ж планує спробувати себе у цій справі.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*