Відбулось засідання робочої наради з питання розвитку системи раннього втручання в Ізяславській громаді

Інформує Ізяславська міська громада КУ ЦНСП

жолВідповідно до Регіонального плану розвитку системи раннього втручання у Хмельницькій області на 2023-2026 роки, затвердженого розпорядженням начальника Хмельницької обласної військової адміністрації від 13.03.2023 року № 112/2023-р,  під керівництвом заступника міського голови Лесі Божко відбулось засідання робочої наради з питання розвитку системи раннього втручання в Ізяславській міській територіальній громаді. Участь в обговоренні порушеного питання взяли представники КНП «Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Ізяславська міська багатопрофільна лікарня», КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Ізяславської міської ради, КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради, а також відділу освіти, молоді та спорту міської ради.

Раннє втручання – це міждисциплінарна сімейноцентрована система допомоги дітям раннього віку із порушенням розвитку та дітям груп біологічного й соціального ризику, спрямована на покращення розвитку дитини та підвищення якості життя родини.

Мета послуги – якомога раніше обстежити дитину командою спеціалістів різного профілю (лікарем, реабілітологом, дитячим психологом, педагогом-дефектологом, логопедом, іншими спеціалістами за потребою) і провести відповідну роботу щодо ранньої реабілітації дитини. Важливо, щоб така послуга якісно поєднувала в собі медичну, психологічну, соціальну, педагогічну складові. Така ініціатива буде спрямована на командну роботу для розвитку, підвищення якості життя, супровід і підтримку сімей з дітьми віком до чотирьох років, які мають порушення розвитку або в яких існує ризик виникнення таких порушень.

Як зазначила заступник міського голови Леся Божко: «Раннє втручання – це не просто послуга допомоги дитині з інвалідністю або ризиком отримати інвалідність, це ціла філософія підтримки сім’ї, в якій народилась дитина з ризиком. Це – збереження сімейних цінностей та перший крок до деінституціалізації».

У ході засідання учасники обговорили особливості реалізації регіонального плану розвитку системи раннього втручання у Хмельницькій області на 2022-2026 роки, а також затвердили склад мультидисциплінарної групи, члени якої в подальшому пройдуть навчання для безпосереднього надання послуги раннього втручання.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*