Відбулося засідання «круглого столу» в рамках Всеукраїнськоїакції«16 днівпротинасильства»

DSCN6024 (3)29 грудня поточного року в приміщенні Полонської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості відбулося засідання «круглого столу» в рамках проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».  У роботі «круглого столу» взяли участь заступник Полонського міського голови Тетяна Шамрай, представники відділу соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ, відділу «Полонське бюро правової допомоги», Полонського відділення поліції Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій обл., Полонської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості.

Головна мета заходу – поділитися досвідом, проаналізувати роботу в громаді по запобіганню та протидії насильству в сім’ї.

У виступах учасників зібрання зазначено, що проблема насильства в родині досить гостро стоїть в Україні. Її небезпечність полягає в тому, що прояви жорстокості та насильства в сім’ї не лише руйнують гармонію родинних стосунків, а й виступають передумовою злочинності в суспільстві загалом. Особливо кричущою ця проблема є тим, що від неї страждають діти. Діти нелише спостерігають за насильством у своїй сім’ї, а й дуже часто самі є жертвами такого насильства з боку батьків та інших членів сім’ї. Дуже часто у майбутньому вони переносять цей негативний досвід у власне життя.

У ході засідання обговорено напрями діяльності та механізм вдосконалення взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству на ознакою статі, задля ефективного реагування на подібні факти, надання допомоги постраждалим та притягнення кривдників до передбаченої Законом відповідальності.зображення_viber_2021-11-29_16-42-12-195

Учасники круглого столу були єдині у думці, що найважливішу роль у попередженні насильства у сім’ях відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота. У цьому сенсі ефективному вирішенню проблем и запобігання насильства має стати злагоджена взаємодія всіх відповідних служб.

Підсумовуючи засідання, заступник міського голови Тетяна Шамрай наголосила, що міська влада і надалі буде спрямовувати свою роботу на покращення вільного від насильства та комфортного соціального простору в Полонській територіальній громаді.

Відділ соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*