В залі обласної наукової бібліотеки відбувся захід «Героїв Україна пам’ятає…» за участю працівників Центру соціальних служб

1  Щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні” відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

  Саме в ці дні чотири роки тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку, 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста учасників Майдану. Україна заплатила високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи.

5  Майдан – це героїчне повстання народу за свободу, незалежність та гідність. Біля сотні українців, які не хотіли миритися з владою тиранії, що грубо ігнорувала право народу на вільний вибір свого майбутнього, загинули від куль правоохоронців. Українська влада жорстоко розстріляла їх майбутнє, але їх подвиг змінив нас, наші погляди та ставлення до процесів державотворення, які сьогодні проходять в Україні. Їх подвиг змінив історію України.

  На відзначення цієї дати 20 лютого о 14.00 в читальному залі обласної наукової бібліотеки відбувся захід  «Героїв Україна пам’ятає…».

  Організаторами та учасниками уроку були співробітники читального залу бібліотеки, спеціалісти міського центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді, студенти та викладачі Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, гуманітарно-педагогічної академії, представники громадських організацій міста та волонтери.

6  У заході взяли участь: Віталій Кабашнюк – учасник подій на Майдані, тренер-інструктор бійців АТО, канд. медичних наук, психотерапевт; Назарій Поляков – учасник мистецької сотні «Гайдамаки»; Наталія Горденко – журналістка, учасниця подій на Майдані, авторка книги «Життя, віддане за Україну». Їх щирі розповіді-спогади зворушили серця усіх присутніх та нагадали про ті буремні героїчні дні.

  Студенти підготували цікаву літературно-музичну композицію, присвячену пам’яті Героїв Небесної Сотні, а директор Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мар’яна Любецька подарувала гостям заходу пам’ятні подарунки.

За інформацією Хмельницького міського Центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*