В Кам’янці-Подільському відбулася акція «Знати, щоб жити!»

Щороку 1 грудня, з метою привернення уваги громади міста до проблем ВІЛ/СНІД, Кам’янець-Подільським міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться мотиваційна акція «Знати, щоб жити!».

В рамках проведення акції, спеціалістами Центру Еліною Ковтун  та Віталієм Поліщуком були проведені тематичні заходи для читачів центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи та бібліотеки-філії №6.

Учасники акції були ознайомлені з шляхами передачі ВІЛ-інфекції, правилами безпечної поведінки, а також із статистичними показниками поширення ВІЛ-інфекції в Кам’янці-Подільському.

Спеціалісти Центру наголосили на тому, що неможливо ефективно протистояти поширенню хвороби без особистого внеску кожного із нас. А цей особистий внесок полягає в прихильності до здорового способу життя, збереженні вірності своєму партнеру, відмові від вживання наркотиків, толерантності та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми. 

Також молодь отримала вичерпні відповіли на свої запитання, що стосуються ВІЛ/СНІД, та була проінформована про можливість здійснення безкоштовного тестування на наявність ВІЛ в кабінеті «Довіра» Кам’янець-Подільської міської поліклініки №1.

Подібні заходи спеціалісти Кам’янець-Подільського міського Центру СССДМ планують проводити і надалі, адже саме просвітницька робота серед молоді міста є запорукою формування у громади міста свідомого ставлення до власного здоров’я.

%d0%b7%d0%b0%d1%85i%d0%b4_%d0%b2i%d0%bb

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*