У рамках проведення акції «16 днів проти насильства» «СТОП – насильству!»

За матеріалами КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради

29 листопада 2023 року для 7-х класів Ізяславського ліцею №5 імені О.П. Онищука Ізяславської міської ради проведено виховну годину на тему «СТОП – насильству!». Участь у заході взяли провідний фахівець КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк і фахівець із соціальної роботи ГО «Центр реабілітації та відновлення» Євгенія Ткачук.

зображення_viber_2023-11-29_08-58-55-877Юлія Потюк ознайомила учнів із поняттям «насильство», адже дуже часто ми можемо вчиняти по відношенню до інших чи самому зазнавати насильницьких дій, але навіть не усвідомлювати цього факту. На жаль, в учнівському середовищі останнім часом збільшується кількість випадків булінгу, психологічного насильства тощо. Тому  надзвичайно важливим є обговорення питання, як відрізнити конфлікт від насильства, вміння попереджувати жорстоке поводження з однолітками чи іншими людьми. Також дітям роз’яснено види насильства, надано телефони «гарячих ліній» з питань запобігання насильству.

Євгенія Ткачук  розказала присутнім про «секстінг», «грумінг», «булінг» – найбільш поширеними ризиками, з якими можуть зіткнутися діти в інтернеті. Сьогодні цифрове середовище – частина нашого буденного життя, і вміти використовувати онлайн-інструменти так само важливо, як уміти переходити дорогу. Тому для дітей надано рекомендації щодо безпечної поведінки в інтернеті, адже саме діти найчастіше стають жертвами онлайн-злодіїв та шахраїв.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*