Говоримо з дитиною «про це»

  21 червня в Кам’янці-Подільському міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді була проведена чергова група взаємопідтримки для прийомних батьків. Оскільки на цей раз тема зустрічі була достатньо не простою, то з групою працювала не тільки спеціаліст, відповідальний за роботу з прийомними сім’ями, Наталія Гомілко, а й психолог, Віталій Поліщук.

підлітки  Розмова стосувалася сексуального виховання дитини. Більшість батьків впевнені: сексуальне виховання – це відповідь на запитання «Звідки беруться діти», а також коротка розмова про фізіологічні зміні підліткового організму.

  І дуже сильно дивуються, коли виявляють, що сучасні діти вже в 6-8 років знають набагато більше, ніж можуть допустити дорослі, а в 10 відмовляються говорити з мамою і татом на інтимні теми.

  Яким же чином говорити з дитиною «про це»? Адже сексуальне виховання дитини є однією із вагомих складових усього виховного процесу, формування особистості та самоідентифікації.

  Під час роботи групи взаємопідтримки спеціалісти Центру намагалися допомогти прийомним батькам зорієнтуватися у складній інформації і не упустити важливі моменти в сексуальному вихованні дитини.

  До відома.

  За детальною інформацію щодо створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також патронатного виховання та наставництва звертатися до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Шевченка, буд. 26 (ІІІ поверх), тел. 91429.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*