День Героїв Небесної Сотні

Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Українські Ангели загинули за правду, честь та свободу, за право бути Українцем і за свою Батьківщину, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події минулих років не могли залишити байдужими і працівників Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи людини, Європейське майбутнє України 20 лютого відбулася урочиста хода до Меморіалу Героїв Небесної Сотні із запаленими лампадками.

Тяжкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях.

IMG_20170220_140205IMG_20170220_140229

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*