День Соборності України

16144857_930216523776058_302611279_n  22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки УНР і ЗУНР – це дата, яка навічно закарбувалась у ХХ столітті в історії України величним національним святом – Днем Соборності. Такі знакові події минулого не втрачають своєї значущості та актуальності до сьогодні.

  18 січня в Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці було проведено захід, присвячений історико-патріотичним читанням “Соборність України: символ свободи та єднання України” для вчителів шкіл області та учнівської молоді міста.
   На захід були запрошені учасники бойових дій в зоні АТО, волонтери, психолог міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники громадських організацій, партнери із урядових організацій тощо.

  Під час заходу відбулась презентація книжково-ілюстративної виставки «Соборна мати – Україна, одна на всіх оберіг» та перегляд документального фільму «День Соборності України».

  Запрошені патріоти України поділились своїми думками, досвідом діяльності, спрямованої на  збереження соборності українських земель на сучасному етапі.

  Віримо, що територіальна цілісність України, окроплена кров`ю мільйонів незламних бійців, навіки залишатиметься непорушною. Ми свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови вільної, єдиної демократичної України.

                                                        За інформацією міського Центру соціальних служб

                                                                                              для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*