Доброта та милосердя у житті людини

Милосердя та доброта ще з давніх часів були традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість, немічність, порятувати хворого, захистити скривдженого. На сьогодні як ніколи актуальним та надзвичайно важливим є прояви доброти та милосердя по відношенню до ближнього, до тварин, рослин, природи. Тому від народження і на протязі всього життя ми повинні постійно вдосконалювати себе, формувати у собі якості дружелюбності, вдячності, розуміння, поваги, чесності, справедливості.

24 лютого 2016 року начальником відділу соціальної роботи Ізяславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлією Гаврилюк проведено бесіду з елементами тренінгу «Твори добро» для учнів 6-х класів Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1. З дітками розглянуто розуміння слова «добрий», «добро» тощо, наголошено на тому, що бути добрим – це значить допомагати один одному в біді, дарувати радість знайомим і незнайомим людям, захищати молодших і піклуватися про старших.

 В ході проведення виховної години спільно згадували приказки про добро та доброту, казки, у яких добро перемагає зло, робили висновки із притч про наслідки добрих  і поганих вчинків людини. Завдяки активній взаємодії з дітками та творчим завданням були визначені золоті правила доброти і милосердя, головні доброчинності кожної людини. Приємно було слухати приклади із життя дітей про їхні добрі вчинки по відношенню до батьків, вчителів, стареньких, немічних. Якщо у серці вже є вогник добра та людяності, то потрібно протягом життя робити все для того, щоб він розгорявся все більше та інтенсивніше.

Наприкінці заняття зробили висновок, що Доброта і Милосердя – це крила, на яких тримається людство. Потрібно поспішати  робити добро, щоб тепло сердець зігрівало і рідних, і друзів, і незнайомих людей.

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100 VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*