Дозвіл на виїзд дитини за кордон.

600085de8ec319c3ad7a50be991624bf_XL  Неповнолітні діти виїжджають з України лише в супроводі одного із батьків або визначеної ними особи, за наявності закордонного паспорта.
  Якщо дитині не виповнилося на дату перетину кордону 16 років і вона покидає Україну в супроводі лише одного із батьків, наприклад, матері – тоді необхідно отримати в батька дитини посвідчену в нотаріуса згоду/дозвіл на виїзд дитини за кордон, обов’язково вказати в нотаріальній згоді декілька країн, в які мати має право прямувати разом із дитиною і те, що дозвіл/згода видається на один рік.
Нотаріальна згода другого з батьків не потрібна, у випадку наявності таких документів:
– рішення суду про визнання одного  з батьків безвісно відсутнім;
– рішення суду про визнання одного  з батьків недієздатним;
– рішення суду про надання дозволу на виїзд з України дитини без згоди та супроводу одного  з батьків;
– довідки про наявність заборгованості із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, виданої органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем;
– свідоцтва про смерть одного  з батьків;
– рішення суду або органу опіки та піклування, у якому визначено місце проживання дитини з одним із батьків, який має намір виїхати з дитиною.
  У випадку, коли один з батьків є іноземцем або особою без громадянства, нотаріальна згода на виїзд дитини за кордон не потрібна.
  При наявності рішення суду або органу опіки та піклування, у якому визначено місце проживання дитини з одним із батьків, той з батьків, з ким визначено місце проживання дитини має право надати нотаріальний дозвіл, наприклад, тренеру для виїзду дитини в його супроводі за кордон на змагання.
  Якщо рішення суду або органу опіки та піклування, у якому визначено місце проживання дитини з одним із батьків відсутнє, виїзд дитини за кордон із тренером, лікарем, будь-якою іншою уповноваженою батьками особою, можливий при наявності нотаріальної згоди обох батьків.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*