Доступ до безоплатної вторинної правової допомоги

20180208_115402_resized_1  8 лютого 2018 року, в рамках діяльності спеціалізованого формування “Школа відповідального батьківства”, Деражнянським РЦСССДМ спільно з бюро безоплатної правової допомоги проведено захід у Вовковинецькій школі-інтернат.

  Випускників інтернатного закладу було ознайомлено з поняттям БВПД –  безоплатна вторинна правова допомога. Що її суть полягає в отриманні захисту, представництва інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Роз’яснено, що надають БВПД юристи центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, або бюро правової допомоги, а також адвокати, які співпрацюють із центрами. Послуги юристів та адвокатів оплачує держава. Детально проаналізована механізм реалізації права на безоплатну правову допомогу соціально незахищених категорій осіб, в т. ч., дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.IMG-30da69fcad741d7f99bb9d6fc574e07b-V

  Велику увагу приділено Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”. Зокрема, розширенню доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для дітей, які постраждали від домашнього насильства.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*