«Жінка на ринку праці»

      З точки зору закону жінки й чоловіки в нашій країні мають однакові права у сфері праці. Законодавство України створює певне правове середовище, певні передумови для гендерної рівності.Але статистика свідчить, що більшість працездатних жінок адаптується до ринкових змін в економіці досить важко. Саме для жінок притаманний більш високий рівень безробіття, навіть у випадках високого рівня освіти. Високий показник жіночого безробіття пояснюється не лише меншою мобільністю жінки, прагненням знайти роботу якомога ближче до місця проживання, зацікавленістю дружин та матерів у неповному робочому дні, але й значною мірою впливу стереотипів за якими представниці слабкої статі, на відміну від чоловіків, розглядаються як «менш ціннісна робоча сила».

       Для жінок, які перебувають на обліку в Хмельницькому міському центрі зайнятості працівниками Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено відеолекторій на тему: «Жінка на ринку праці». Метою заходу було сформувати позитивне і свідоме ставлення до свого майбутнього, до активного процесу працевлаштування  та як стати успішною жінкою.

        Під час відеолекторію жінки активно обговорювали питання ефективного пошуку роботи, самопрезентації та самоосвіти; дискутували на тему досягнення балансу між сім’єю та кар’єрою; ділилися своїм досвідом. Присутні активно обмінювалися думками: як набути впевненості у власних силах, підвищити рівень самооцінки та знайти оптимальні моделі поведінки при вирішенні життєвих проблем, пов’язаних з пошуком роботи. Не залишили осторонь уваги і питання законодавства про працю, яким закріплені гарантії трудових прав жінок.На заході працівники Центру надали поради, які будуть корисними для тих жінок, хто має на меті працевлаштуватися за кордоном, а саме як запобігти потраплянню у трудову експлуатацію. 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*