«Запобігання виникнення торгівлі людьми, та потрапляння в трудову експлуатацію»

 

Однією з форм порушення прав людини в сучасному світі є торгівля людьми. На жаль, це явище має місце і в Україні.Ця проблема не визнає державних кордонів. Вона чудово адаптована як до бідності, так і до розкоші.
Використовуючи складну економічну ситуацію в Україні, високий рівень безробіття, малу обізнаність населення нечисті на руки ділки організували кримінальний бізнес – запрошення громадян працювати за кордоном, де вони зазнають жорстокої експлуатації, заробляючи мізерні кошти для себе і тисячі – для організації цього бізнесу.

Такий експорт «живого товару» здійснюється до багатьох країн світу. Чоловіків використовують у якості будівельників, шахтарів, працівників на плантаціях, жінок – як домогосподарок, кравчинь, посудомийниць. Що стосується дітей, то вони також втягнені в найгірші форми праці, виконання яких небезпечне й шкідливе для дитини і заборонене міжнародним і національним законодавством. Найстрашніше – це комерційна сексуальна експлуатація, та вилучення органів.

З метою інформування про проблему поняття «торгівля людьми», «рабство», привернення уваги учнів до гендерних проблем, пи­тань про честь та гідність людей;про причини та наслідки гендерної дискримінації; формування у школярів навички обережної поведінки та вмін­ня захищати власну гідність,толерантного ставлення до постраждалих від торгівлі людьми; формуваннявласного ставлення до торгівлі людьми як порушення прав людини та ганебного явища сучасностіпрацівниками Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі СЗОШ №29 для учнів 7-8 класів було проведено відеолекторій на тему: «Запобігання виникнення торгівлі людьми, та потрапляння в трудову експлуатацію». Актуальність теми підтверджується тим, що свобода людини є однією з головних цінностей сучасного цивілізованого суспільства.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*