Захід «Профілактика девіантної поведінки серед підлітків»

У наш час надзвичайно гострою є проблема збільшення правопорушень серед дітей і молоді. Безперечно, правопорушення тісно пов’язані з процесами деморалізації суспільства, безробіття, зі стрімким розвитком наркоманії, токсикоманії, розпадом сім’ї, поширенням інших соціально негативних явищ.

Профілактична робота з подолання злочинності серед неповнолітніх є одним з найважливіших напрямів виховної роботи з дітьми. Хмельницьким міським Центром соціальних служб для сімї, дітей та молоді постійно проводяться профілактичні інформаційно-просвітницькі заходи з неповнолітніми правопорушниками. Мета таких заходів полягає в роз’ясненні дітям їх законних прав та обов’язків, виявленні причин, які спонукали їх до скоєння злочинів та правопорушень, популяризації здорового способу життя та  важливості розуміння перспектив свого життя та шляхів їх досягнення.  Під час бесід акцентується увага на застереження вчинення ними протиправних дій в майбутньому та проявів агресивної поведінки і порушень громадського порядку.

         27.01.2016 року практичним психологом Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено захід «Профілактика девіантної поведінки серед підлітків». Під час проведення заходу учасники переглянули відеофільм “Історії життя неповнолітніх за гратами”, обговорили, які висновки з побаченого зробив кожен.        

Провели анкетування «Молодь і протиправні дії» з метою: визначення причин, які спонукають до скоєння протиправних дій, ставлення неповнолітніх до цих дій однолітками і яка профілактична робота більш дієва для підліткового середовища.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*