Кабінет медичної допомоги підліткам та молоді “Клініка, дружня до молоді”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Вже 7 рік поспіль на базі Славутської центральної районної лікарні функціонує кабінет медичної допомоги підліткам та молоді “Клініка, дружня до молоді”, який надає медичну допомогу на засадах Дружнього підходу до молоді, рекомендованого Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ). Основними принципами роботи кабінету є добровільність, доброзичливість, доступність, конфіденційність, анонімність та неосудливий підхід до відвідувача.

  Кабінет створено з метою надання медичної допомоги підліткам віком 10-18 років та молоді віком до 35 років за їх особистим зверненням або за направленням центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, інших лікувально-профілактичних закладів, установ тощо.

Основними напрямками роботи “Клініки, дружньої до молоді” є:

  • консультативний;
  • профілактичний;
  • лікувально-діагностичний.

  В “Клініці, дружній до молоді” можна отримати консультацію підліткового лікаря, акушер-гінеколога, дерматовенеролога, нарколога, психіатра, інфекціоніста, психолога.

  Профілактична робота є одним із основних напрямків в діяльності КДМ. Основна мета – пропагування здорового способу життя, підвищення рівня поінформованості молоді щодо ВІЛ-інфекції/СНІДу, формування навичок безпечної поведінки. Все це сприяє збереженню здоров’я підлітків.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Спеціалістам районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі КДМ проводиться робота з учнями — волонтерами по розробці та поширенню інформаційних матеріалів з профілактики негативних проявів у дитячому та підлітковому середовищі, проводяться бесіди, тренінги, анкетування з актуальних для підлітків питань формування здорового способу життя та відповідальної поведінки в статевих та міжособистісних відносинах, збереження репродуктивного здоров’я, попередження виникнення ризикової поведінки та зменшення впливу її наслідків.

КОНТАКТИ “Клініки, дружньої до молоді” :
Славутська центральна районна лікарня, 

Адреса: м. Славута вул. Соборності 32

Телефон реєстратури: 2-12-09
(запис на прийом та консультацію з пн. по пт. з 8:00 до 16:00)
Телефон довіри: +380634145134 (щоденно)
 e-mail: kdm_slav@ukr.net
https://www.facebook.com/Клініка-дружня-до-молоді-Славута-753896631364626/manager/

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*