Кам’янець-Подільський міський Центр СССДМ інформує: 12 червня – Всесвітній день боротьби з дитячою працею

безпекапраци  Відповідно до Конвенції Міжнародної організації праці від 17.06.1999 №182 «Про заборону та негайні заходи щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці», ратифікованою Законом України від 05.10.2000 № 2022-III, кожна держава має негайно вживати ефективних заходів щодо забезпечення в терміновому порядку заборони та ліквідації найгірших форм дитячої праці.

  Для того, щоб привернути загальну увагу до актуальної для всього світу потреби – поліпшити охорону праці молодих працівників і покласти край дитячій праці – цього року під егідою Всесвітнього дня охорони праці (28 квітня) і Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею (12 червня) проводять спільну річну кампанію під гаслом «Безпека і здоров’я нового покоління».

  Загалом роботодавці намагаються не афішувати дитячу працю на власних підприємствах, адже це зобов’язує їх нести юридичну відповідальність за неповнолітніх.

  Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді доводить до відома.

  Трудовим законодавством України враховані особливості праці неповнолітніх (загальний вік прийому на роботу з 16 років, скорочений робочий тиждень, заборона працювати вночі та позаурочний час тощо).

  Зазвичай діти, які шукають роботу, роблять це через мережу «Інтернет»: через пошук можна отримати півмільйона посилань. Більшість із них нічого не варті, але є і такі, що викликають явну тривогу. Також, небезпека полягає й у тому, що виставлені дітьми фотографії та контакти можуть використати педофіли та шахраї.

  Тому, батькам необхідно звертати увагу на потреби власних дітей, контролювати сайти, які вони відвідують. А коли дитина виявить бажання працювати, а вік дозволить, потрібно їй допомогти знайти роботу через близьких, знайомих та друзів, через центр зайнятості. Бо потреба працювати й заробляти в дітей є. І в цьому немає нічого поганого.

  Детальну консультацію спеціалістів щодо дитячої праці можна отримати в Кам’янець-Подільському міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Шевченка, буд. 26 (ІІІ поверх). Тел. 91429.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*